Djeco: kaartenhouder

Je kent het ongetwijfeld: je wil een kwartet- of ander kaartspel spelen en het wordt een geklungel van jewelste. Het kind kan de kaarten vaak nog niet goed vasthouden, dus moet je voortdurend de kaarten van het kind goed steken. Of het kind legt de kaarten op een aparte stoel, maar daar is al snel te weinig plaats. Kortom: heel wat tijdsverlies en frustratie.

Djeco vond hier een leuke oplossing voor, namelijk de kaartenhouder. En raar maar waar, het werkt! Er kunnen vrij veel kaarten in de houder en ze blijven stevig zitten. Het ziet er dan ook nog eens leuk uit, win-win dus.

Deze gebruik ik het liefst voor onderweg, omdat hij licht is en weinig plaats inneemt. Op de praktijk gebruik liever de plank, een creatie van mij man. Wanneer de plank gebruikt wordt, zijn de kaarten nog beter te overzien en heb je de handen volledig vrij. Ze kunnen netjes aan de rand van de tafel gezet worden, waardoor er voldoende werkruimte aan tafel vrij blijft. Als een spelletje niet afgerond is, laat ik het spel in de kaartenhouder staan tot de volgende therapiesessie.